LES HAVANERES QUE ESCOLTAVA XAVIER CUGAT

Les havaneres que escoltava Xavier Cugat, un espectacle i concert amb el grup d’havaneres gironí Vell Galligants, projeccions d’imatges inèdites, presentador i actor i/o guionista conductor de relats.

L’espectacle musical Les havaneres que escoltava Xavier Cugat, protagonitzat pel grup Vell Galligants, esdevé una cantada d’havaneres innovadora que s’escapa de la tradicionalitat, dinamitzada per una gran pantalla amb projeccions d’imatges inèdites de Xavier Cugat i d’artistes internacionals de renom que donen l’enhorabona a Cugat amb motiu del seu homenatge, liderats pel seu germà Enric Cugat.

La proposta musical inclou peces que foren molt especials per al cèlebre artista gironí, amb un ampli repertori conformat per havaneres, valsos mariners i cançons populars i de taverna, com la Sardana Juny i la Sardana Pastoral, del compositor Juli Garreta i gran amic del seu pare; Tornada a Menorca, del compositor Josep Lluís Ortega Monasterio; La Paloma, de Sebastian de Iradier; Yo te diré, de Jorge Halpern; o Rosina, entre d’altres.

L’acte compta amb la participació d’un presentador i un actor i/o guionista conductor de relats. La cantada comença amb una divertida entrevista a Xavier Cugat. Durant la mitja part, el públic gaudirà veient les felicitacions personals d’artistes internacionals i de renom, amics de Cugat. La majoria de les imatges són inèdites per a la majoria d’assistents.

Amb CANTINFLAS; MARY SANTPERE; TITO PUENTE; CHARO LÓPEZ; RICARDO MONTALBÁN; JULIO IGLESIAS; PAUL ANKA; JERRY LEWIS; DEAN MARTIN; ANTONIO; ESTHER WILLIAMS; ABBE LANE…

Una agradable vetllada musical que homenatja la figura del gran mestre Xavier Cugat amb les havaneres que li agradava escoltar. Xavier Cugat tenia una pronunciada i profunda predilecció per les havaneres i les sardanes, i amb aquest disc es pretén retre-li un reconeixement agrupant les seves preferències musicals, en honor a la seva trajectòria universal i al seu inesborrable llegat artístic.

Vell Galligants es tracta d’una secció de l’Associació Coral Pla de Girona que va néixer l’any 2011 gràcies a una colla d’amics, tots ells cantaires de diferents corals i amants de les havaneres.

Tot plegat, el projecte esdevé una realitat arran de les converses entre Xavier Cugat i Jordi Vidal, veu del grup Vell Galligants, a Ràdio Grup-Girona el 1986, tot parlant de les nou havaneres que Cugat escoltava durant els seus viatges, un cop va establir-se a Catalunya.