Les Roselles – en concert

La mezzosoprano Carme Palahí i la pianista Anastasiia Brezden, ambdues residents a Sant Feliu de Guíxols, uneixen el seu talent artístic formant Les Roselles, que ofereixen un recital de lírica de veu i piano conformat per lied francès, òpera, bel canto i música de cambra.

L’espectacle es compon de 12 peces, i fa un recorregut pel catàleg de creacions musicals dels compositors més representatius del gènere liederístic i operístic dels segles XVIII, XIX i XX, entre les quals es troben Chanson Triste, de Henri Duparc; L’enamourée i l’Heure exquise de Reynaldo Hahn; Plaisir d’amour,  de Jean Paul Égide Martini; Arabesque, de Claude Debussy; La ricordanza i Vaga luna, de Vincenzo Bellini; Connais-tu le pays?, d’Ambroise Thomas; Suite española Num. 15 Asturias (Leyenda), d’Isaac Albéniz; Mon coeur s’ouvre à ta voix, de Camille Saint-Saëns; Damunt de tu només les flors, de Frederic Mompou; i Havanera, de Georges Bizet (Carmen).

Carme Palahí és mezzosoprano amb estudis reglats de solfeig i piano especialitzada en el lied francès i llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2012 estudia formació vocal en música clàssica i moderna a l’Escola Aula de Cant, de Llagostera, amb el professor i tenor José Alberto Aznar.

Com a solista forma part de la coral Gospelians de Girona, a més d’haver estat veu solista del grup de versions pop-folk ‘Carme & The Pinks’ i al musical ‘El Mikado’ de Gilbert i Sullivan. Destaquen les seves actuacions a la Sala Barts de Barcelona;  a l’Auditori de Girona; als Festivals ‘Tempo sota les estrelles’ i ’A cappella’ de Girona; al Festival de Jazz d’Albacete; a la Catedral de Girona i al Teatre Municipal de Girona, entre d’altres. Actualment, col·labora amb el Cor de la Capella Musical del monestir de la Porta Ferrada i ha participat a ‘The Spain International Easter Choir Festival’.

Per la seva banda, Anastasiia Brezden és pianista, professora de piano i concertista amb estudis a Ucraïna, on va formar-se a l’Escola Especial d’Art i a l’Escola Musical de Ternopil ‘S.A. Krushelnytska’ per a especialitzar-se en piano, ball, habilitat teatral, concertino, pintura i artista de conjunt.

Disposa del títol de Grau i Màster en Art Musical de l’Acadèmia Nacional de la Música de Lviv ‘M.V. Lysenko. Entre altres, ha acompanyat al tenor José Alberto Aznar i ha fet de concertista en diverses associacions i grups de dansa d’Ucraïna i Catalunya. Ha participat en diversos festivals i esdeveniments musicals com el ‘Concurso Regional de Vocalistas M. Lysenko’, on va obtenir el diploma a la millor interpretació de la novel·la de M. Lysenko (2012); el festival internacional ‘Golden Rose’, guardonada com a millor concertista (2012, 2013); i el ‘Concurso de la Fiesta del Canon’, reconeguda també com a millor concertista (2014, 2015).

Enguany, ha participat en el festival ‘The Spain International Easter Choir Festival’, i en l’actualitat exerceix d’organista en el Cor de la Capella Musical del monestir de la Porta Ferrada.