NITO FIGUERAS PROJECT

HOME DE SALT

El compositor i pianista saltenc Nito Figueras treu el disc Home de Salt, en el marc de la seva nova aventura musical batejada com a Nito Figueras Project. Un treball discogràfic que esdevé una amalgama d’estils musicals ben diversos amb dosis de rock, funky i jazz, acompanyat dels reconeguts músics David Simó (bateria) i Jordi Franco (baix elèctric)

Després de tota una vida estretament lligada amb tot allò relacionat amb la música i un fort bagatge dins d’aquesta disciplina artística, el músic, compositor i pianista Nito Figueras crea un nou disc d’obra seva, Home de Salt, un treball discogràfic que aglutina composicions instrumentals on el piano, el baix i la bateria són els protagonistes, originant una explosió d’estils musicals amb matisos de rock, funky i jazz.

El nou disc de l’artista saltenc està conformat per un repertori d’obres interpretades exclusivament per instruments, generant els sons, el ritme, la melodia i l’harmonia que es necessiten per a aconseguir un resultat òptim: peces fresques amb segell propi, dinàmiques i elegants.

Nito Figueras presenta aquest nou treball de gran qualitat musical amb un directe orgànic i contundent, i una posada en escena que es desmarca de les etiquetes preestablertes.

Tot plegat, acompanyat de dos dels músics més reconeguts i respectats del país: David Simó, bateria i drummer de llarg recorregut amb col·laboracions amb artistes de gran magnitud i rellevància mundial com David Bisbal o Manuel Carrasco, entre d’altres; i Jordi Franco, experimentat músic i baixista que també ha col·laborat amb intèrprets destacats com Antonio Orozco o Manu Guix, entre d’altres.

Concerts a partir de l’1 de juliol del 2023

NITO FIGUERAS

Nito Figueras és un pianista, compositor, arranjador i pedagog nascut a la vila de Salt (Girona). Provinent de família de músics (el seu pare tocava la trompeta) des de ben jove inicia la seva formació musical cursant estudis superiors de piano clàssic al Conservatori Isaac Albéniz de Girona i al Liceu. Més endavant s’endinsaria en el piano modern amb el reputat pianista i professor de piano jazzístic Lluís Vidal.

Al llarg de la seva trajectòria ha enregistrat tres treballs discogràfics: Viviendo ahora (2005), el seu debut en el món discogràfic; Opcions (2007), on versiona amb el seu estil i essència emblemàtics temes de rock català; i Arrels (2010); un recull amb noves versions de les composicions que més influència han tingut en la seva vida.

Fruit de la seva creativitat i versatilitat, ha format i dirigit bona part de les grans orquestres de Girona com la Costa Brava, l’orquestra Girona, l’Aquarel·la. En aquesta línia, el 1995 va crear la reputada Impuls Big Band, amb 18 músics, dels més prestigiosos de la demarcació, damunt l’escenari. També ha tingut presència als mitjans de comunicació, participant i dirigint espais televisius com Pluja d’estrelles o 10 del 13 de TV3; i com a pianista i comentarista a RAC 1.

Creador de diversos espectacles d’èxit com els tributs als Beatles i Stevie Wonder amb la cantant Laura Simó, White Pepper i Wonder respectivament; o el duet amb el reconegut saxofonista Pep Poblet, amb qui ja ha estrenat 3 espectacles i enregistrat dos treballs.

També s’especialitza a acompanyar, musicalment parlant, a artistes de renom, com Nina, o grans vocalistes com Mone Teruel, Marian Barahona, Sandra Fern, Txell Sust i Laura Simó.

Sota encàrrec del prestigiós festival Black Music Festival constitueix la banda de soul ‘BlackMusic Experience’. Més endavant el festival el faria responsable de SOULES, un homenatge a la veu femenina dins el Soul estrenat l’Auditori de Girona.

MATERIAL AUDIOVISUAL

Home de Salt NITO FIGUERAS PROJECT

Real Motivation NITO FIGUERAS PROJECT